HírlevélMegoldás.hu kezdőlap
Egyéb információk

Mire jó egy hírlevél küldő szolgáltatás?

Tömegesen kommunikálhat meglévő és leendő ügyfeleivel illetve érdeklődőivel e-mail formájában. A tömeges kommunikáció annyit tesz, hogy az Ön által összeállított e-mail-t egyszerre akár több tízezres levelezési listára azonnal elküldheti, majd a statisztikáknak köszönhetően kimutatásokat készíthet a levelek kézbesítéséről, megnyitásáról illetőleg a levélben végrehajtható kattintások számáról.

Kell telepíteni hirlevelmegoldas.hu hírlevélküldő szoftvert?

A HírlevélMegoldás hírlevélküldő szoftvert Ön azonnal használatba veheti, nem kell semmit letöltenie, telepítenie. Az előfizetést megelőzően lehetősége van kipróbálni illetve megismerni a funkciókat és szolgáltatásokat kötelezettség mentesen, így előfizetés esetén biztos lehet abban, hogy megfelel igényeinek a HírlevélMegoldás szolgáltatása.

Mennyi levél küldhető?

A HírlevélMegoldás hírlevél küldő szoftver használata során a küldhető hírlevelek száma az előfizetett csomagtól függ. A mindenkor érvényben lévő díjtáblázatunk a http://hirlevelmegoldas.hu/cms/csomagok.html webcímen érhető el.

Statisztikákat is el lehet érni?

Igen, többféle statisztikai kimutatás is rendelkezésére áll:

Feliratkozások statisztika
A feliratozások statisztika segítségével láthatja, mikor és hány feliratkozóval bővültek levelező listái a weboldalon elhelyezett feliratkozó űrlapokon keresztül.

Leiratkozások statisztika
A leiratkozások statisztika segítségével láthatja, mikor és hány feliratkozó kattintott a kiküldött levelek végén található leiratkozás hivatkozásra.

Megnyitások statisztika
A kiküldött levelek megnyitása, azaz olvasottsága a levelekben elhelyezett követő kép segítségével mérhető. Fontos, hogy csak azoknál történik mérés, akik engedélyezik a képek megjelenítését.

Kattintások statisztika
A levek szövegébe a html hivatkozásként elhelyezett webcímeket a rendszer lecseréli egy olyan webcímre, amit megnyitva az olvasó (feliratkozó) eljut az eredeti webcímre, viszont közben a rendszer statisztikát készít a megnyitásról. Ezeknek a kattintásoknak a számát láthatja a Kattintások statisztika részben, napokra lebontva.

Küldés statisztika
A listákra kiküldött levelek száma követhető napokra lebontva a Küldés statisztika segítségével. Belekerül az összes levélfajta, a normál, ütemezett és időzített, a tesztként kiküldött piszkozatok viszont nem.

Többféle levél is küldhető?

Igen.

Azonnali levél
Az azonnali levelek kiküldésének megkezdése a felvitel időpontjától számítva 10 percen belül történik. Ezt a fajta levelet szokás küldeni akkor, ha eseti kommunikációt szeretne, azaz például szeretné közölni az éppen frissült raktárkészlet információkat.

Időzített levél
A kiküldés dátumnál megadott nap kora reggelén kerül küldésre a levél. Ezzel a levélfajtával például előre eltervezett akciókról/termékbevezetésekről értesítheti feliratkozóit.

Követő levél (hírlevél sorozatok)
A kiküldés nap adja meg, hogy a feliratkozás napjától számítva hány nap múlva kerüljön kiküldésre a levél. Ez is egyfajta időzített levél, de itt az időzítés napokban, a feliratkozás idejétől számolandó, és minden feliratkozónál más.
A követő levelek segítségével felépíthet egy automatizált kommunikációs csatornát. A leggyakoribb példa erre az e-mail tanfolyam.

Piszkozat
Ellenőrizheti az Ön által megadott e-mail címre történő kiküldéssel a levél formátuma és tartalma megfelel-e az elképzeléseinek az "éles"listára küldés előtt.

Az egyes címzettek látni fogják kik kapták még meg az adott levelet?

Nem, nem fogják látni.

Nem fog spam-be kerülni a levél?

Az egyes levelek spam-nek érzékelése több tényezőn alapszik. Az egyik és legfontosabb, hogy a feladó névnek ne használjon csupa nagy betűket, különböző speciális karaktereket és számokat. Egy levél kézbesítése soha nem garantált, csak úgy mint az sem, hogy a felhasználó azaz az e-mail címzettje milyen spam szűrő beállításokat alkalmaz.

Alapvető formázási szempontokra kaphatok javaslatokat?

Igen, az alábbiakat ajánljuk:

A háttér és betűk színe

Soha ne használjon a leghosszabb szövegrésznek (fő mondanivaló) színes hátteret. Soha ne használjon az egész levélre kiterjedő színes, rikító betűket. A leghosszabb szövegrész legyen sötét, lehetőleg fekete színű betűvel írva. Kiemelésként érdemes használni színeket, DE NEM TÖBB SORON KERESZTÜL!
A betűtípusok

Soha ne használjon az általánostól eltérő betűtípust a hírleveleiben.

Általános, képernyőre tervezett betűtípusok

  • Arial
  • Verdana
  • Tahoma
  • Helvetica
  • sans-serif.

Tagolás és formázás

Soha ne írjon túl hosszú sorokat (a következő sort nehezen találja meg az emberi szem, ha vízszintesen túl széles tartományban olvas egy sort).

Tagolja a szöveget bekezdésekre, egységes térközökkel. Használjon félkövér kiemeléseket a lényeges mondatrészekre

Soha ne használjon több soron keresztül aláhúzást, félkövér, dőlt stílust, vagy csupa nagy betűket

A lényeg kiemelésére ahol csak teheti, használjon felsorolásokat és táblázatokat

Hivatkozások és képek

Ha levelében egy terméket, vagy több terméket hirdet, akkor mindig minden esetben legyen hivatkozás (link, webcím) az egyes termékeknél, amire kattintva azonnali lehetőség nyílik a további információk gyűjtésére, vagy a vásárlásra.

A második legnagyobb hiba az olvashatóság elrontásán túl az, hogy nem ad lehetőséget az olvasónak a cselekvésre. Nagyon kevesen fognak rámenni az Ön oldalára, majd ott megkeresni az akciós terméket. Tehát ha nem tesz közvetlen hivatkozást a termék megvásárlási lehetőségére, akkor rengeteg lehetséges vevőtől esik el.

A mellékelt képeknél vegye figyelembe, hogy a legtöbb levelezőprogramban alapból le van tiltva a képek megjelenítése.

Ezért soha sem szabad lényegi szerepet adni egy hírlevélben a képeknek. Tehát lényeges szövegrészlet, információ soha ne legyen a képen, mindig csak kiegészítő szerepet szabad kapniuk.

Mire használható a fájltár?

A fájltárba Ön feltöltheti a kiküldött hírlevélben megjeleníteni kívánt képeket, fájlokat.
A mellékletként küldött kép és képbeszúrást jelenleg nem támogatjuk, mivel az ilyen küldés megnövekedett adatforgalommal jár, és az nem fér bele a jelenlegi csomag ajánlatainkba.

Levél sablont lehet használni?

Igen, lehet. A Levélsablonok menüpontban rögzítheti a kívánt sablont, majd a levél tartalmának szerkesztésénél a rögzített sablont betöltheti.

Egyes karakterek helyett furcsa jelek jelennek meg mi az oka?

A felhasználók más és más levelező klienst és megannyi karakterkódolást (illetve beállítást) alkalmaznak.
A HírlevélMegoldás alapértemezetten UTF-8 karakterkódolásban küldi ki a leveleket.

Nem került kézbesítésre a kiküldött levél, hibaüzenetet kaptunk vissza miért?

Ennek több oka is lehet:

  • megtelt a címzett postafiókja
  • importált lista esetén hibás e-mail cím
  • megszűnt az adott e-mail cím
  • a címzett levelezőkiszolgálója nem elérhető

Ha az utóbbi eset áll fenn, rendszerünk egy későbbi időpontban megkísérli a levél ismételt kézbesítését.

Visszapattanó levelek kezelésére van lehetőség?

Igen, van. A visszapattanó (azaz valamely oknál fogva nem kézbesíthető) levelekre vonatkozó fiók beállítás külön levelezési listánként megadható. A fogadó e-mail fók beállításai a levelezési lista Visszapattanó levelek menüpontjában adhatóak meg.

Nem kapják meg a feliratkozók az aktiváló linket mi lehet az oka?

Javasolni kell a feliratkozónak, hogy ellenőrizze a spam szűrőjét, előfordulhat hogy spam-nek érzékelte a kiszolgálója az aktiváló linket.

Importálható-e egy korábbi lista a fiókomba?

Igen, importálható. A lista jogos felhasználhatóságáért felelőséggel Ön tartozik.

Exportálhatóak-e a listák?

Igen.

Több levelezési lista is létrehozható?

Igen, korlátlan számú levelezési lista rögzíthető.

Feliratkozó űrlap mezői szabadon megadhatóak?

Igen, minden levelezési listához külön űrlapot hozhat létre, melynek mezőit Ön állíthatja össze.

Az alábbi típusokból állhatnak a mezők, melyek elnevezése megadható:

- Egysoros beviteli mező
- Többsoros beviteli mező
- Jelölő négyzet ( checkBox)
- Radió gomb ( radioButton)
- Legördülő lista

Az egyes típusokhoz tartozó választható opciókat vesszővel elválasztva meghatározhatja, illetve rögzítheti azt, hogy kötelező legyen-e választania belőle a feliratkozónak.

Ha megadta az adatokat legenerálhatja a feliratkozó űrlap html kódját, melyet elhelyezhet weboldala/webáruháza oldalain.

Mik azok a levélbe szúrható kulcsszavak?

A levélbe szúrható kulcsszavak segítségével akár személyesen megszólíthatja a levél címzettjét.

Az alapértelmezett kulcsszavak listája (listát Ön bővítheti):
- név
- e-mail
- feliratkozó azonosító
- feliratkozás ideje
- feliratkozás ip cím
- leiratkozás teljes hivatkozás
- leiratkozás csak webcím

Aktiválás és feliratkozás utáni levelek tartalma meghatározható?

Igen, a levelezési lista adatlapján az Esemény kiírások/átirányítások menüpontban.

A tartalom megadásán felül akár webcímre történő átirányítás is megadható.

Ki lesz a levél küldője, milyen nevet és e-mail címet fog látni a címzett?

Az adott levelezési lista adatlapján megadható a nevét és az e-mail cím. Az itt megadott nevet és e-mail címet fogja látni a levél címzettje.

Kapok értesítést ha valaki fel/le iratkozik?

A levelezési lista adatlapján megadható, hogy szeretne-e értesítést kapni a fel illetve leiratkozásokról az adott listára vonatkozóan. Amennyiben több levelezési listát használ, egymástól függetlenül elvégezheti a beállításokat.

Nem kapott választ kérdésére?

Vegye fel velünk a kapcsolatot, hogy segíthessünk: http://hirlevelmegoldas.hu/hirlevelmegoldas_ugyfelszolgalat.html

Bejelentkezés
E-mail cím:
Jelszó: